Zorgverzekering VGZ exclusief voor leden

Als lid van onze vereniging krijgt u korting als u een zorgverzekering bij VGZ heeft afgesloten. U heeft daarvoor uw lidmaatschapsnummer nodig (dat staat op uw ledenpas) en het collectiviteitsnummer: 87718266.

Informatie over de periode 2023
Klik hier naar de website van VGZ met informatie (onder andere over de kortingen) voor 2023.
Klik hier naar de website van VGZ als u uw zorgverzekering wil aanpassen.

Declareer uw lidmaatschap van KBO-Brabant in 2021, 2022 en 2023!
Bent u aanvullend verzekerd voor zorg bij VGZ via het collectief van KBO-Brabant? Dan krijgt u het lidmaatschap van KBO-Brabant vergoed tot een maximum van 25 euro per verzekerde. Ook in 2023 geldt dit weer!
(Dit geldt echter niet als u alléén een aanvullende tandverzekering heeft afgesloten.)

Klik hier voor een filmpje met informatie over hoe te declareren.

Declareren lidmaatschap over 2021: klik hier voor de pagina over 2021.
Declareren lidmaatschap over 2022: klik hier voor de pagina over 2022.
Declareren lidmaatschap over 2023: klik hier voor de pagina over 2023.

Ruime vergoedingen voor mantelzorgers via VGZ
VGZ biedt mantelzorgers graag de helpende hand. Bent u aanvullend verzekerd via KBO-Brabant? Dan ontvangt u tot 25 dagen vervangende mantelzorg. Ook krijgt u tot € 1.000,- vergoeding voor de mantelzorgmakelaar die u helpt met regelwerk.

Zorgverzekering CZ exclusief voor leden

Net zoals via VGZ, is bij een via KBO-Brabant afgesloten aanvullende zorgverzekering bij CZ het contributiebedrag van KBO-Brabant/Afdeling terug te vragen, tot een maximum van 25 euro. Maar let op!

Let op!
Voor 2022 gelden aparte voorwaarden. Alléén KBO-leden die via het collectief van hun Afdeling/Kring een verzekering genaamd ‘aanvullende verzekering CZ Leden‘ hadden in 2022, kunnen contributie terug vragen. Er deed maar een beperkt aantal Kringen/Afdelingen mee. Zie de pagina voor 2022, klik hieronder.

Per 2023 worden al deze lokale collectiviteiten automatisch omgezet naar het collectief van KBO-Brabant.

Declareren kan hier (maar dus alléén voor de ‘aanvullende verzekering CZ Leden’, niet voor andere verzekeringen):

Vers aan Tafel Maaltijdservice

Al meer dan vijftien jaar kookt Vers aan Tafel gezonde smaakvolle maaltijden voor thuis. De chef-koks van Vers aan Tafel kiezen bewust voor natuurlijke en duurzame grondstoffen. Zij koken zonder kunstmatige smaakversterkers of toevoegingen en gebruiken alleen pure ingrediënten. Ook selecteren zij zoveel mogelijk lokale telers, groenten uit het seizoen en vis uit duurzame vangst.

Genoeg keuze
Iedereen met of zonder (medisch) dieet kan heerlijk eten bij Vers aan Tafel. Naast de maaltijden uit de Hollandse, Italiaanse of oosterse keuken zijn er ook vegetarische maaltijden en maaltijden in kleinere porties. Mensen met kauw- of slikproblemen of voor wie zoutarm eet, kunnen ook bij Vers aan Tafel terecht. Speciaal voor deze doelgroep is een assortiment ontwikkeld met gemalen en zoutarme maaltijden.

Met meer dan 160 vriesverse maaltijden zit er altijd voor ieder iets bij. De vriesverse maaltijden worden gratis thuisbezorgd door het eigen bezorgteam van Vers aan Tafel.

Ledenvoordeel
Leden van KBO-Brabant ontvangen 10% korting op de maaltijden (m.u.v. de Proefbox). Voor € 4,49 heeft u dus al een lekkere maaltijd!

Bestellen
Bestellen gaat makkelijk en snel via de website van Vers aan Tafel. Bestelt u voor het eerst bij Vers aan Tafel? Maak dan éérst een account aan om te profiteren van uw ledenkorting!

Liever telefonisch uw bestelling doorgeven? Bel dan met de klantenservice van Vers aan Tafel via 085 – 401 64 44. Bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur. Vergeet niet te vermelden dat u lid bent van KBO-Brabant zodat zij uw ledenvoordeel kunnen verwerken.

Voordelig kennis maken
Wilt u kennis maken met het aanbod? Kijk op de site van Vers aan Tafel: klik hier. U kunt kiezen voor een welkomstaanbod met korting via een code.

Medicura Zorgwinkel

Medicura Zorgwinkel adviseert u graag over welke zorghulpmiddelen, op basis van uw wensen, voor u de beste oplossing zijn. Deze zelfzorgproducten lenen ze gratis uit, kunt u tijdelijk huren of kopen in de thuiszorgwinkels of via de website. Het assortiment bestaat onder andere uit zorgbedden, scootmobielen, sta-op stoelen en rolstoelen, maar ook zelfzorg-, gezondheids- en hygiëneproducten.

U krijgt advies over welke medische hulpmiddelen u helpen om makkelijker, fijner, veiliger en langer zelfstandig thuis te kunnen functioneren.

Ziet u geen mogelijkheid om één van de thuiszorgwinkels te bezoeken? Of wilt u graag een aantal hulpmiddelen thuis testen? Dan kunt u de webshop van Medicura gebruiken, maar Medicura komt ook graag bij u op bezoek voor een advies aan huis (klik hier). De productadviseur neemt de gewenste hulpmiddelen mee naar u thuis en geeft u uitgebreide uitleg over het gebruik ervan. Zo kunt u de hulpmiddelen in alle rust thuis uitproberen!

Gratis lenen van hulpmiddelen
Bij Medicura Zorgwinkel kunt u gratis medische hulpmiddelen lenen, soms 26 weken, maar soms ook langer, net zolang als de indicatie van toepassing is. Het uitleenassortiment wordt namelijk door uw zorgverzekering vergoed. U bestelt zelf kosteloos de hulpmiddelen die u nodig heeft. Met de gegevens die u aan Medicura doorgeeft, regelen zij de verdere afhandeling en declaratie met uw zorgverzekeraar. 

Ledenvoordeel – 10% korting
Als lid van KBO-Brabant krijgt u van Medicura 10% korting op de aanschaf/koop van een artikel. In de thuiszorgwinkels ontvangt u deze korting op vertoon van uw ledenpas. In de webshop kunt u op de afrekenpagina de code ‘kbobrabant10’ invoeren. De korting wordt automatisch berekend. Let op! Deze korting geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen.

Locaties
De Medicura thuiszorgwinkels zitten bij ziekenhuizen in Brabant in: BoxtelEindhovenGeldropHelmond‘s-HertogenboschOss en Uden. En verder nog in WeertNieuwegein en Utrecht.

 

 

Collectiviteitskorting Centraal Beheer voor leden van KBO-Brabant

Centraal Beheer biedt voor leden van KBO-Brabant collectiviteitskorting op verzekeringen. KBO-Brabant is een grote vereniging, voor onze leden liggen de kortingen daarom op het hoogste niveau. Deze gelden ook voor uw bestaande verzekeringen bij Centraal Beheer!

De kortingen voor leden van KBO-Brabant bedragen in 2022:

Vervoer

 • Auto 10% korting
 • Motor 10% korting
 • Camper 5% korting
 • Caravan 5% korting

Wonen

 • Opstal 8% korting
 • Inboedel 8% korting
 • Kostbaarheden buitenshuis 8% korting
 • Aansprakelijkheid 8% korting
 • Ongevallen 8% korting

Diverse

 • Rechtsbijstand 5% korting
 • Doorlopende Reisverzekering 5% korting
 • Bootverzekering (pleziervaartuig) 5% korting

Klik hier om naar de speciale pagina geleid te worden bij Centraal Beheer. Daar staan nog meer verzekeringen genoemd waarop u korting krijgt.

Op die pagina kunt u scrollen naar beneden en dan moet u de knop werkgever aanklikken. Dan komt u op een pagina die u kunt invullen. Vervolgens is uw collectiviteitskorting aangezet.

Let op! Centraal Beheer spreekt niet van collectiviteitsnummer maar van werkgeversnummer. Dit is het werkgeversnummer voor de collectiviteit: 43572.

 
Er bleek geen addertje te zijn!
 
Alles werd voor me geregeld
 
Het scheelt echt veel geld

Energie

Onze partner Energiebesteding voorziet u van groene energie direct uit Nederlandse bron, tegen voordelige variabele en vaste stroom- en gastarieven. Voor een eerlijk en persoonlijk advies of hulp bij het overstappen, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Energiebesteding. Hier nemen ze de tijd voor u en regelen ze alles.

Informatie en contact: www.onsledenvoordeel.nl/energie, 085 – 486 33 63

Rijbewijskeuring, lijst van keuringsartsen

Alle hier genoemde keuringsinstellingen hanteren sowieso een aantrekkelijke prijs, maar vraagt u bij de instantie zelf gerust even na of u als lid van KBO-Brabant in aanmerking komt voor extra korting.

Klik op Lijst van keuringsartsen per oktober 2022 voor een keuringsinstelling bij u in de buurt.

Webshop

Via onze webshop Ons ledenvoordeel profiteert u van de meest uiteenlopende aanbiedingen: van een mobiliteitstrainer tot batterijen voor uw hoorapparaat, en van voordelig bellen tot leuke uitjes. Bent u niet thuis op internet? In ons ledenmagazine ‘Ons’ staan maandelijks mooie aanbiedingen, en telefonisch bestellen kan ook!

Meer informatie en contact: www.onsledenvoordeel.nl, 085 – 486 33 63.